DisplayContent
Help Minimize Maximize
 

Súgó

 

Ajánlott felbontás : min. 1024x768
Ajánlott böngésző : Firefox (min. 2.0 ), Internet Explorer (min. 6.0)
 


A szolgáltatások jelentős része - beleértve a keresést, a böngészést, a dokumentumok megjelenítését - bárki számára szabadon elérhető, vagyis nem szükséges hozzá regisztráció. Regisztrált látogatóink bővebb szolgáltatási kínálatból választhatnak.

A regisztráció és a bejelentkezés a jobb felső sarokban található. Az elfelejtett jelszó lekérdezésére is van lehetőség. A regisztráció során csak néhány - a kapcsolattartáshoz és az azonosításhoz szükséges - adatot kérünk. Az adatokat harmadik fél számára nem adjuk át.


Keresés


Keresés a teljes tartalomban – a keresőkifejezés megadásával egyszerre kereshetünk a dokumentumokhoz rendelt metaadatok (cím, szerző, típus stb.) között, valamint az egyes dokumentumok – gépi felismertetés után keletkezett – teljes szövegében.
Keresés metaadat alapján – a bal oldali lenyíló menüből a szempontot (metaadat típusát) állíthatjuk be, míg a jobb oldali mezőbe beírhatjuk a keresőszót, vagy kiválaszthatjuk azt a lenyíló listából. (Egyes mezőkhöz kötött listák tartoznak.)
Ha további szempontot is szeretnénk megadni, akkor a + (Szempont hozzáadása) gomb –akár többszöri – megnyomásával újabb keresőmezőket jeleníthetünk meg. A – (Szempont eltávolítása) gombbal tüntethetjük el a felesleges mezőket.
A megadott keresőkifejezések között logikai kapcsolatokat állíthatunk be (és, vagy, nem).

Idézőjelek közé téve őket együtt kereshetünk sorrendben egymást követő szavakra, de ilyenkor ügyeljünk a kis- és nagybetűk helyes használatára.
A keresőszavak beírása után az Enter billentyű megnyomásával vagy a nagyítót ábrázoló ikonra kattintva kezdődik el a megadott szempontok szerinti leválogatás.
A találati lista felett megjelenik a megadott szempontoknak megfelelő dokumentumok száma és az alatta látható ikonok segítségével beállíthatjuk a megjelenítési nézetet. Megadhatjuk a dokumentumok rendezésének szempontját, valamint az egy oldalon megjelenő elemek számát. Az oldalak között előre - hátra lapozhatunk vagy egy megadott oldara ugorhatunk a lenyíló menü segítségével.  A bélyegképekre kattintva jeleníthető meg a részletes leírás, illetve a dokumentum tartalma.


Böngészés

A menüpont indításakor az első csoport a címek betürendjében jelenik meg, de a lenyíló menüből kiválaszthatunk más böngészési szempontot is. A találati lista kezelése és egy dokumentum kiválasztása a Keresésnél ismertetett módon történik.


Vendégkönyv

Itt várjuk látogatóink észrevételeit az oldallal kapcsolatban.

Login Portlet
Minimize Maximize
 
Elrejt
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
FontResizer
Help Minimize Maximize
 
Locale Selector
Minimize Maximize
 

Impresszum | Adatvélmi nyilatkozat | Kapcsolat | Linkek
JaDoX 3.5 - Copyright © 2008 - 2012, Monguz Kft. Minden jog fenntartva.