DisplayContent
Help Restore Minimize
 

 

A Szeged folyóirat régebbi számai digitális könyvtárunkban

 

Már elérhető digitális könyvtárunkban a Szeged folyóirat 109 száma az 1988-as indulástól 2000 decemberéig. A cím-mezőbe írva a Szeged folyóirat  kifejezést,  kilistázhatjuk az összes tételt, de kereshetünk a cikkek szerzőjére vagy címére, illetve az írások teljes tartalmára is. A friss folyóiratszámok tartalomjegyzéke megtalálható a Somogyi-könyvtár honlapján. A régebbi számokhoz lapozva innen is rákattinthatunk a digitális könyvtár rekordjaira.

 

1848/49-es dokumentumok

 

Digitális könyvtárunkba folyamatosan kerülnek be a Somogyi-könyvtár helyismereti gyűjteményében őrzött, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc délvidéki eseményeivel kapcsolatos dokumentumok: folyóiratok, plakátok, szórólapok, kéziratok. Ha metaadatok alapján keresünk, a Részgyűjtemények közül válasszuk ki a következőt: Helyismereti gyűjtemény, 1848/49-es dokumentumok – majd indítsuk el a keresést. Az adatok folyamtos feltöltésével a találati lista hétről hétre bővül.

 

Légitámadások Szegeden a második világháború idején

 

1944-ben a szövetségesek hat alkalommal támadták a várost. A légitámadásoknak mintegy száz halálos áldozata volt és rengeteg sebesült, özvegyek és árvák maradtak a bombázások után.
Szegeden több mint ezren vettek részt a védelmi és mentési munkálatokban. A helyismereti gyűjtemény fotótárában található felvételek közvetlenül a támadások után készültek. A felvételek a digitális könyvtárban légitámadás tárgyszó alatt kereshetőek.
Impresszum | Adatvélmi nyilatkozat | Kapcsolat | Linkek
JaDoX 3.5 - Copyright © 2008 - 2012, Monguz Kft. Minden jog fenntartva.